Wat mensen vertellen ...

Getuigenissen

Sabine werkt probleemgericht vanuit een totaalplaatje. Ze heeft een gefundeerde kennis over het verband tussen voeding, emoties en organen.
Sabine geeft geen standaardadviezen, ze richt zich helemaal op de persoon die voor haar zit. Haar adviezen zijn individueel, holistisch en probleemgericht.
Ze is een supercoach.

Ik hou van jouw ruime manier van denken, je zegt nooit "nee zo werkt het niet", je staat altijd erg open en bekijkt dingen vanuit verschillende perspectieven. Je technieken en frameworks zijn "maar" technieken, maar het belangrijkste in een consult is niet "jouw mening opdringen" of een "theorie uitleggen" maar ons dichter brengen bij de connectie met ons lichaam en een richting geven, iets om uit te proberen, iets om mee te experimenteren.
Daarom kom ik ook graag naar jou, je gaat me nooit pushen, waardoor ik niet in een negatieve spiraal kom omtrent voeding, maar heel wat nieuwe ideeën krijg over hoe ik voeding kan gebruiken om mij gezonder en energieker te voelen!
Altijd een enorm positieve approach.
Lynne

Sabine durft anders te zijn,. Ze maakt komaf met alle 'standaard-voor-iedereen- geldende-adviezen' en iedereen volproppen met supplementen. Ze gaat voor een gezond lichaam en een gezonde eetwijze die makkelijk toe te passen is in een drukke agenda.
Ze is een vat vol wijsheid over elke kwaal die je aan voeding kan linken. En ze zorgt dat wij zorgen voor onszelf en weet krijgen over onze organen en onze binnenkant.
Ik kom zeker nog terug voor een kookles of een themadag. Het is zalig om je met zoveel passie over voeding en gezondheid te horen praten.

Een vermoeidheid die maar niet bleek over te gaan, wat overgewicht en op een duur niet meer weten wat te eten … deze factoren hebben ons doen beslissen om raad te vragen bij Sabine, mijn nicht.
Na een zeer uitgebreide vragenlijst ingevuld te hebben, konden we op gesprek.
Na de uitleg over welk type we waren, kregen we heel wat praktische tips mee hoe we het moesten aanpakken, alsook een bundel waarin alle info nog eens vermeld stond met lekkere recepten.
Hetgeen we dachten dat zo gezond was, bleek het niet te zijn. Sinds we onze levensstijl aangepast hebben naar de tips van Sabine, voelen we ons echt stukken beter. Minder moe, meer energie, een voldaan gevoel na de maaltijd, tussendoortjes zijn verleden tijd en het leuke er aan is dat het in feite helemaal niet zo moeilijk is.
Het gaat hem niet over calorieën tellen of minder eten, we letten meer op de combinaties, eten veel meer groenten, een lekker eitje ’s morgens, etc.
Kortom, zeker een aanrader …
Bedankt Sabine

Ik volgde een kookles bij Sabine wat mij enorm vooruit geholpen heeft. Door die les heb ik ingezien dat gezond en lekker koken heel wat gemakkelijker is dan ik dacht. Ik heb daarmee een goeie basis van recepten en technieken meegekregen, waar ik telkens op terugval. Ik kom zeker nog terug voor een nieuwe kookles bij een volgend seizoen.
Greet

Ik hoorde via een vriendin van de workshop bij Sabine Martens.
De zoveelste, dacht ik en jaren geleden heb ik ook al iets dergelijks gevolgd.
Maar mijn vriendin verzekerde mij dat dit anders was en hoe langer ze hierover vertelde hoe meer mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd werd. Ik schreef mij in.

De dag zelf begon met een deskundige uitleg.
Sabine heeft ook een opleiding apotheek genoten en wist onderbouwde uitleg te geven zonder dat het te theoretisch werd. Een boeiende uiteenzetting over wat ons lichaam nodig heeft, waarom de ene persoon goed reageert op bepaalde voedingstoffen en de andere niet, dat de oorzaak waarom ons lichaam vaak uitgeput is, te maken heeft met de milt die verkeerde voeding krijgt, …
En veel andere weetje en datjes om onszelf meer energie te geven en hoe we opgelopen schade kunnen herstellen via voeding.

Sabine had heel wat eten mee dat we te samen klaar maakten. De lekkere spijzen waren overvloedig gekruid met vele tips, die Sabine zo vanuit haar kookervaring meegaf.
Het was de aanzet om anders te beginnen eten. Ik merk dat mijn lichaam daar deugd van heeft.
Heel blij en aangenaam verrast dat Sabine mij heel wat praktische dingen heeft bijgebracht en ondertussen heb ik mij ingeschreven voor andere workshops bij Sabine. Het smaakt naar meer. Bedankt Sabine om je kennis te delen.

Ik wacht op je boek dat je ooit schrijven zal?
Groet Martine

Terug van een fantastische reis naar Japan, waar ik drie weken werd ondergedompeld in een culinaire sfeer die mijn lijf en leden helemaal stroomlijnde, wou ik wat gaan experimenteren met algen en wieren.
Geen idee waar je terecht kon voor “koken met zeewier”: zou zoiets wel bestaan ?
Even Google opgezet : ja, bij Sabine, natuurlijk !

Sabine goochelt met die zwarte draadjes, wriemelt ze los, laat ze weken, duikt in haar bewaardozen - snuifje hier, wolkje daar - en tovert alles om tot een smaakvol geheel. Elk gerecht werd voorzien van deskundige uitleg, waardoor exotische namen als 'wakame' en 'arame' hun geheimen prijs gaven. De recepten die je meekrijgt naar huis zijn eenvoudig en lekker. De tips krijg je er met plezier bij.
Sindsdien eet ik regelmatig van het zilte lekkers. Hiziki is mijn favorietje :-)
Veronique

Ik was al een tijdje in de menopauze, toen ik erg veel last had van een opgezette buik. s' Avonds kon die zelfs zo dik zijn dat ik het gevoel had hoog zwanger te zijn. Bij toeval of niet, kwam Sabine terug in mijn leven (als kind waren wij buren). Ik vertelde haar over mijn probleem en Sabine raadde mij aan om de uitgebreide vragenlijst in te vullen. Zo gezegd zo gedaan. Op deze manier - en mede door mijn voedingsvoorkeuren - bepaalde Sabine welk type ik ben. Van daaruit zijn we vertrokken om mijn eetgewoontes aan te passen en gezonder te gaan leven. Eens volledig overgeschakeld op de juiste voeding voor mijn type, gaf Sabine me de goede raad om veel afwisseling in mijn groenten te brengen. Omdat verschillende groenten andere organen voeden. Het is natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat alle organen gevoed worden. Sabine biedt voor alle 'ongezondere' dingen een 'gezondere' versie aan. Zo gebruik ik nu een 'gezonde' groentebouillon vrij van suiker, smaakversterkers en zout.
Het is absoluut niet een zoveelste 'dieet'. Het is een totaalaanpak dat je leven en je gezondheid voor altijd verandert.
Het vraagt iets meer planning en organisatie maar het is zeker de moeite waard.
Ik geniet nu van een gewone buik en een groot cadeau kreeg ik er zomaar bij, ik ben ook zes kilo afgevallen.

Sabine is een fijne dame met een uitgebreide kennis over voeding en gezondheid. Ze staat je graag bij als er een probleem mocht zijn. Ik krijg nog steeds tips om gezonder te gaan eten en haar leuke receptje brengen veel afwisseling in mijn voedingspatroon.
Ik doe zeker met Sabine verder. Het resultaat is top.

Dank je wel Sabine voor al je lekkere raad.
Hannelore

Sabine is een levende encyclopedie als het gaat over voeding. Op elke vraag die je stelt, geeft ze een zodanig antwoord dat alles je zeer duidelijk wordt. Ze legt alles in zeer eenvoudige taal uit. Bij alles wat ze aanraadt, geeft ze het 'waarom'. Hierdoor ben je super gemotiveerd om aan de slag te gaan met haar adviezen.
Ook haar kooklessen zijn enorm inspirerend. Terwijl ze kookt, geeft ze heel veel achtergrondinformatie.
Haar recepten zijn super simpel maar des te lekker.
Dank je Sabine voor alle goede raad.
Nicole

De weg in de wildernis van gezonde voeding is niet altijd de gemakkelijkste. Nieuwsgierig als ik ben en ook aangemoedigd door verschillende mensen probeerde ik koolhydraten te minderen, geen vlees, veel groenten, weinig fruit, veel gezonde vetten. Echt gezond voelde ik me niet, want mijn gewicht ging de hoogte in en allerlei kwaaltjes zoals koude handen, koude voeten, kleine bubbeltjes op de huid bleven bestaan.
Tot ik Sabine ontmoette en onder de indruk was van al haar verhalen en feiten en tips en tricks. Na de coaching rond het bepalen van mijn stofwisselingstype aangevuld met allerhande uitleg van Sabine vielen zoveel puzzelstukjes op zijn plaats. Alle gezonde groenten die ik at, bleken helemaal niet bij het trage verbrander koolhydratentype te passen en waren eerder te beperken. Het eten van weinig koolhydraten en weinig juiste eiwitten, aangevuld met te veel gezonde vetten en heel veel voeding die “koud” getypeerd was, werd het me duidelijk waarom zelfs gezonde voeding niet altijd gezond is.

Al mijn kwaaltjes zijn ondertussen verdwenen waarvoor ik Sabine heel dankbaar ben! Om nog niet te spreken van alle lekkere gerechten die ze je leert maken. Een echte aanrader dus.

Sabine is een fijne dame met een uitgebreide kennis over voeding en gezondheid. Ze staat je graag bij als er een probleem mocht zijn. Nog steeds krijg ik tips om evenwichtiger te eten en haar receptjes brengen veel afwisseling in mijn voedingspatroon. Ik doe zeker met Sabine verder. Het resultaat is top.
Dank je wel Sabine voor al je goede en lekkere raad.

In maart 2019 kwam Sabine voor onze vereniging - Hartpatiëntenliga - een voordracht geven over gezond eten. Zij bracht ons alles via een zeer uitgewerkte power- point bij: hoe ons lichaam alles verwerkt en wat we eraan kunnen doen om dit in stand te houden. Alle leden waren zo enthousiast dat zij nu 15 januari 2020 terug komt om aan de hand van een kookdemonstratie te tonen hoe wij een gezond en uitgebalanceerd ontbijt en enkele tussendoortjes kunnen bereiden. Want een ontbijt is van essentieëel belang om de dag goed te starten.

Dank u wel Sabine.

Weekend: Voedingsadvies voor de dagelijkse klinische praktijk.

Voor mij belangrijk is een zo groot mogelijk inzicht te krijgen in de TCG. Deze les kwam voor een groot gedeelte hier aan tegemoet, zowel een overzichtelijke en consistente theoretische indeling van voeding gepaard gaande met het toepassen van deze theorie. Hiervoor werden casussen van aandoeningen besproken en werd voor de behandeling hiernaar zelf maaltijden klaargemaakt. Nog te vermelden zijn de vele handige tips. Kortom, een aanrader dus.

Goede voorbereiding van de les, zeer professioneel, erg vriendelijk, een oprechte aanrader voor iedereen.
Dit deed verlangen naar meer.

Ik heb genoten dit weekend. Sabine heeft een enorme parate kennis op het gebied van voeding. De theorie die we al hadden gekregen, werd in dit weekend nog eens verdiept en praktisch toepasbaar gemaakt. Het werd mij steeds helderder dat voeding echt een directe invloed heeft op de hele spijsvertering en je gezondheid. Door de gedetailleerde uitleg en de tips, kunnen we nu zelf aan de slag. Tijdens het weekend hebben we ook zelf gekookt en heb ik ter plekke aan den lijve ervaren, wat dat eten met mij deed! De begeleiding en uitleg werd op een prettige manier gegeven, er was voldoende ruimte voor vragen, kortom zeer waardevol!

Hallo Team Communications ENGIE,
Graag wou ik even de dame feliciteren met deze heel interessante presentatie, voorbeelden en uitleg !
Het zal een grote aanpassing zijn maar stap voor stap zullen we op zoek gaan naar wat werkt voor ons lichaam.
Haar bijdragen heeft de bal doen rollen…..bij mij dan toch al !Dikke MERCI !
Tania

Leer Sabine kennen

Contacteer mij