Sabine Martens

Hoe het allemaal begon

Eigenwijs of is het eigenzinnig, zeer leergierig en nog al redelijk perfectionistisch, dat is wie ik ben.
Ik doe graag de dingen op mijn manier. Als ik een boek lees begin ik steevast achteraan, recepten blindelings volgen zoals beschreven in een recept/kookboek is voor mij absoluut onmogelijk. Vandaar dat ik tegenwoordig mijn eigen recepten ontwikkel.

Mijn vrienden noemen mij een ‘wandelende voedingsencyclopedie’.

Ja, voeding is nu eenmaal mijn passie alhoewel ik er heel toevallig ingerold ben. Nooit gedacht dat ik er mijn beroep van zou maken. Maar het leven heeft voor mij een heel ander en super interessant zielepad uitgestippeld. Ik volg het dan ook met plezier -)-).

Ik bestudeerde verschillende voedingsrichtingen en probeerde ze allemaal één voor één uit (CV Sabine). Mijn grootste 'eye-opener' was het ontdekken dat iedereen verschillend is en een andere combinatie en andere soorten basisvoedingsstoffen nodig heeft, maw er bestaan verschillende stofwisselingstypes (eindelijk begreep ik waarom ik als kind geen vlees lustte, terwijl mijn ouders, broer en zus er dol op zijn).
Zo ontwikkelde ik mijn eigen 'voedingsvisie' die in geen elke ‘huidige trend’ past.
Omdat ik de dingen graag in hun ‘volledigheid’ bekijk, combineer ik steeds de nieuwste wetenschappelijke inzichten met de oeroude traditionele Westerse en Oosterse zienswijzen (Japanse en Chinese). En zowel onze voorouders als de Oosterlingen wisten van nadenken, reflecteren en logische conclusies trekken.
Voedingsadviezen behoren tot mijn dagelijkse activiteiten. In elk advies vertrek ik vanuit het bepalen van je stofwisselingstype. Hierdoor is elk advies heel persoonlijk afgestemd op de persoon zelf. Hierbij werk ik graag met mensen die gemotiveerd zijn en bewust met hun voeding aan de slag willen.

Mijn grote passie ligt bij het geven van lezingen en opleidingen. In alle lezingen en opleidingen combineer is steeds weer opnieuw de Westerse en Traditionele visies.
Mijn kennis uitdragen en dit doen op een manier die voor iedereen begrijpbaar is, daar word ik blij en gelukkig van. Ik hou van de interactie met de groep en elke keer leer ikzelf ook heel veel bij.

Om het vele ‘hoofdwerk’ te doorbreken en omdat ik graag kook, organiseer ik nu en dan kooklessen rond een bepaald thema. Maar ook privékooklessen geef ik heel graag omdat ik dan heel gericht en helemaal afgestemd op de persoon kan werken.

Ondertussen ben ik vaste lesgeefster bij Vormingplus Brugge en Syntra West, geef regelmatig lezingen en kooklessen in het Cultuurcentrum Scharpoord te Knokke-Heist en maak deel uit van het WeCoach corporate wellbeing team. (neem gerust een kijkje hier).

Tja, de boog kan niet altijd gespannen staan, ik kan enorm genieten van een dagje cocoonen met een boek (liefst een waar gebeurd verhaal). Mijn wandelingen met vriendinnen is voor beiden een leuke en gezonde manier om bij te kletsen.Och ja, ik sport ook nog een beetje: niets zo verfrissend of je dag starten met baantjes trekken in het zwembad of lekker uitwaaien aan zee. En mijn partner daagt mij elke dag uit om kritisch te blijven als het over voeding en gezondheid gaat.

Geniet van mijn website en van deze prachtige dag,

Sabine, stofwisselingscoach en apotheker.

Sabine Martens
Sabine Martens

Voedingsadvies op maat

Contacteer mij