Koken met de seizoenen

COOKING DONE WITHE CARE IS AN ACT OF LOVE

Niet alleen je lichaam is ingenieus, ook de natuur zit verdraaid goed in elkaar. Elke groente, elke vrucht en noot kent zijn seizoen waar zijn smaak opperbest is, zijn kleur het meest schittert en zijn energie maximaal is.
Eten wat het seizoen biedt, de beste manier om jezelf, je lichaam en hormonen in hun natuurlijke flow te brengen en te houden!

Deze kooklessen zijn veel meer dan 'koken', 'nieuwe recepten' ontdekken en 'lekkere maaltijden' bereiden.
Je leert hoe je lichaam werkt, hoe je lichaam te versterken en evenwichtig te koken.

Gedurende deze drie lessen/seizoen krijg je inzicht in:

🥕 De energie die hoort bij elk seizoen.

🥕 De organen en hun bij behorende emoties: ja, via je voeding kan je je emoties meer in evenwicht brengen.

🥕 De voedingsmiddelen die de energie van het seizoen ondersteunen.

🥕 De meest aangewezen bereidingswijzen en waarom deze nu belangrijk zijn: elke bereidingswijze creëert een bepaalde energiestroom in je lichaam.
Je leert speciale kooktechnieken zoals groenten persen, groenten pekelen, groenten droog koken, versterkende bouillons, versterkende stoofpotjes, ...
Je leert werken met de hooikistmadam.

🥕 De meest voorkomende kwalen en hoe ze te behandelen met de juiste voeding.

🥕 De hormonen die horen bij het seizoen en hun invloed op je lichaam.

🥕 Je leert je voeding af te stemmen op jouw eigen lichaam.

🥕 Je leert alles over de energie van je voedsel.

🥕 En veel praktische tips en tricks.

🥕 Je geniet van een lekkere, evenwichtige en seizoensgebonden biologische maaltijd.
Per seizoen bereiden we een maaltijd met vlees, een maaltijd met vis en een vegetarische maaltijd.

Op het einde van elk seizoen ben je in staat om je lichaam evenwichtig doorheen het seizoen te leiden.
Volg je alle seizoenen dan weet je alles over de 'Vijf Elementen', dé basis waarop vele Oosterse Geneeswijzen gebaseerd zijn.

Alle kooklessen zijn demonstratielessen zodat je alles kan volgen want ook tijdens het koken vertel ik nog veel interessante weetjes.
Elke deelnemer krijgt een naslagwerk zodat je alles thuis kan nalezen.

Terug van een fantastische reis naar Japan, waar ik drie weken werd ondergedompeld in een culinaire sfeer die mijn lijf en leden helemaal stroomlijnde, wou ik wat gaan experimenteren met algen en wieren.
Geen idee waar je terecht kon voor “koken met zeewier”: zou zoiets wel bestaan ?
Even Google opgezet : ja, bij Sabine, natuurlijk !

Lees de volledige getuigenis van Veronique.

Lente-seizoen

Lees meer

Zomer-seizoen

Lees meer

Nazomer-seizoen

Lees meer

Herfst-seizoen

Lees meer

Winter-seizoen

Lees meer

Alle seizoenen

Lees meer

PRAKTISCH

WAAR ? Stationsstraat 156B te 8490 Jabbeke.

UREN ? Je kan binnen lopen vanaf 9u45. We starten om 10u en sluiten af om 14u.

PRIJS ? Elk seizoenspakket kost 255€, schrijf je in voor de ganse reeks dan betaal je slechts 1.200€.

Bij het binnenkomen, krijg je een drankje aangeboden. Elke kookles maken we een volledige maaltijd.
Een naslagwerk en receptenbundel krijg je mee naar huis zodat je direct aan de slag kan.

Wens je meer info over deze kooklessen?

Contacteer mij