Kooklessen

Koken volgens het ritme van de seizoenen

Eten wat het seizoen biedt, de beste manier om je lichaam en je hormonen in hun natuurlijke flow te brengen en te houden.

Weet je nog als kind: na de lange koude winter keek je uit naar de eerste sappige en zoete tomaten. Het seizoen om volop te genieten van al het lekkere fruit was aangebroken. Om dan weer op het einde van de zomer te verlangen naar de eerste spruitjes en kolen, de typische wintergroenten.
Je wist van niet beter en het was goed zo.

Tegenwoordig kan je het ganse jaar door alles eten waar je zin in hebt. Groeit het niet hier, dan ga je het gewoon halen in een ander land.
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Waarom je iets ontzeggen als je het zo makkelijk kan krijgen?

Maar wist je dat elk seizoen je biedt wat je op dat moment nodig hebt: elke groente, elk fruit heeft zijn seizoen waarin zijn smaak opperbest is, zijn energie op zijn maximum is en zijn kleur het meeste schittert. En je lichaam profiteert er in het desbetreffende seizoen optimaal van.
Maar wat je misschien vergeet, is dat ook je hormonen mee stromen met de seizoenen. Zo is insuline, het hormoon dat je bloedsuiker reguleert, het hoogst in de late herfst, begin de winter en op zijn laagst in de late lente, begin de zomer. Dit op voorwaarde dat je eet wat het seizoen je biedt. Zoniet, raakt je insuline helemaal in de war met alle gevolgen van dien.

Leven volgens het ritme van de seizoenen brengt niet alleen jezelf maar ook je hormonen in hun natuurlijke flow.
Zeker in een fase waarin je hormonen in de war zijn, een reden te meer om er extra rekening mee te houden.

Per seizoen geef ik tekens vier kooklessen helemaal op het desbetreffende seizoen afgestemd.
De eerste les is steeds een overzichtsles. De volgende drie lessen zijn verdiepingslessen.

Gedurende vier lessen per seizoen krijg je meer inzicht in:
- Welke voedingsmiddelen goed zijn voor het seizoen.
- De meest aangewezen bereidingswijzen en waarom.
- De organen en hun bij behorende emoties.
- De hormonen die horen bij het seizoen en hun invloed op je lichaam.
- Enkele typische en meest voorkomende kwalen en hoe ze te behandelen met de juiste voeding.
- En veel praktische tips en trics.

Een super interessante reeks waar je niet alleen veel praktische kennis rond koken opdoet maar ook en vooral meer inzicht krijgt in hoe je lichaam en je hormonen functioneren.

Alle kooklessen zijn demonstratielessen zodat je alles kan volgen en noteren want ook tijdens het koken vertel ik nog veel interessante weetjes.

WAAR: Stationsstraat 156B te 8490 Jabbeke.

UREN: Je kan binnen lopen vanaf 9u45. We starten om 10u en sluiten af om 14u.

Bij het binnen komen, krijg je een drankje aangeboden. Elke kookles maken we een volledige maaltijd.
Een korte samenvatting en receptenbundel krijg je mee naar huis zodat uitproberen niet moeilijk is.

Wenst u meer informatie over deze kooklessen?

Contacteer mij