Sabine Martens

Mijn naam is Sabine

Wat betekent: uit de stam van de Sabijnen, een oud Italiaans volk die leefde in de 8ste eeuw voor Christus.
Dat ik Zuiderse roots heb, verwondend mij niet: ik hou enorm van de zuid Franse train de vie, de weidsheid van het Franse land, van de zon en de zee.

Verder ben ik:
- zeer gevoelig, intuïtief, eigenwijs of is het eigenzinnig, leergierig, heb een eigen manier van denken, ....
- ik doe graag de dingen op mijn manier: als ik een boek lees begin ik steevast achteraan, recepten blindelings volgen is onmogelijk
- met een weegschaal als horoscoop ben ik steeds op zoek naar balans.
- ik kijk graag de kat uit de boom
- ik functioneer niet in groep, wel voor een groep
- ik hou van eenvoud
- ik omring mij graag met mooie dingen
- ik hou van de alledaagse dingen zoals boodschappen doen, koken, studeren, lezen, weven, haken
- ik hou van lekker eten
- ik ben een vroege vogel en kan bergen werk verzetten 's morgens
- als ik afspreek met vriendinnen gaan we altijd wandelen
- mensen die mij niet kennen, vinden mij nogal serieus en misschien zelfs afstandelijk, mijn vrienden weten beter en kennen mijn speelse en warme kant
- beweging heb ik nodig om mijn hoofd leeg te maken: wandelen, pilates en zwemmen houden mij in balans
- Peter is mijn grote liefde en mijn zielepartner.

Mijn levenspad begon ik, als middelste van drie, in een klein burgerlijk gezin met een vader als huisarts en een moeder die zelf nog op zoek was naar haar eigen identiteit.
Terwijl mijn zus en broer reeds van kindsaf wisten wat ze zouden studeren, was ik de eeuwige twijfelaar. Ik was een middelmatige studente, had geen uitschieters van vakken en kon eigenlijk alle richtingen uit. Mijn afkomst duwde mij, onbewust weliswaar, in een wetenschappelijke richting.
Ik studeerde af als apotheker en omdat ik niet in een apotheek wou werken, kwam ik in de farmaceutische industrie terecht.

Ondertussen woonde ik in Gent en deed ik al mijn boodschappen in de natuurvoedingswinkel. Op een dag viel mijn oog op een flyer: Vegetarische kooklessen'.
Zonder al te veel na te denken, schreef ik mij in. Ik herinner mij de eerste kookles alsof het gisteren was: ik kreeg allerlei dingen op mijn bord die ik nog nooit had gegeten: volle rijst, hiziki (zeewier), linzen, pastinaak (voor mij toen een onbekende groente), ... . Gesmuld dat ik heb. Achteraf bleek dat het macrobiotische kooklessen waren. Een heel nieuwe wereld ging voor mij open: een wereld van 'de energie van voeding'. Ik ervaarde welke kracht natuurlijke voeding heeft.

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, ik volgde de ene kookles na de andere, ging 's morgens werken en in de namiddag naar allerlei lessen over voeding en natuurlijke gezondheid. Andere opleidingen volgden. Vooral de Oosterse holistische visie over voeding en gezondheid inspireerde mij en nog steeds. Ik leerde hoe alles in ons lichaam samenhangt en samenwerkt. En ik leerde voeding inzetten als medicijn. Maar mijn wetenschappelijk kantje wilt altijd de beide zijden van de medaille bekijken. Opleidingen zoals orthomoleculaire geneeskunde, KPNI en darmtherapie kruisten mijn pad.

Mijn grootste 'eye-opener' was te ontdekken dat iedereen verschillend is en een andere combinatie en andere soorten basisvoedingsstoffen nodig heeft, maw er bestaan verschillende stofwisselingstypes (eindelijk begreep ik waarom ik als kind geen vlees lustte, terwijl mijn ouders, broer en zus er dol op zijn). Sommige mensen hebben meer vet en eiwit nodig, terwijl anderen vooral floreren op meer koolhydraten. Eindelijk kon ik wetenschappelijk aantonen dat het onmogelijk is te beweren dat een enkel dieet goed is voor iedereen.

Ondertussen stond mijn tweede lente voor de deur. Mijn lichaam veranderde zonder ook maar iets te veranderen aan mijn voeding- en leefwijze. Gesprekken met vriendinnen en schoonzussen draaiden steeds op onze hormonen uit. Omdat ik mezelf en ook andere vrouwen beter wou begrijpen, volgde in de opleiding Evocircadian Code bij Leo van der Zijde, dé hormonenspecialist.

En zo ontwikkelde ik mijn eigen 'voedingsvisie' die in geen elke ‘huidige trend’ past.
Ik combineer steeds de nieuwste wetenschappelijke inzichten met de oeroude traditionele Westerse en Oosterse zienswijzen (Japanse en Chinese). En zowel onze voorouders als de Oosterlingen wisten van nadenken, reflecteren en logische conclusies trekken.

Ik zie het als mijn missie om:
Wijze vrouwen in hun vrouwelijke kracht te brengen door terug te gaan naar 'the basics of life':
door je voeding en leefwijze helemaal op JOUW lichaam af te stemmen.
Hierdoor komen zoals jijzelf als je lichaam en je hormonen in hun natuurlijke flow.

Geniet van mijn website en van deze prachtige dag,

Sabine, voeding en mindset-coach voor wijze vrouwen.

CV Sabine

Voedingsadvies op maat

Contacteer mij