Hoe bereik je totale gezondheid?

11/08/2017 - 14:05

Eten volgens je stofwisselingstype gaat verder dan - voor jouw lichaam - de juiste combinatie aan koolhydraten, eiwitten en vetten eten.
Door de juiste combinatie aan basisvoedingsstoffen te eten, breng je evenwicht in de manier waarop je lichaam functioneert.
Daarnaast is het echter ook heel belangrijk de juiste suppletie voor jouw lichaam te nemen. Want ook supplementen kunnen je lichaam helemaal uit balans brengen.

Nemen we het voorbeeld van osteoporose.
Osteoporose wordt gezien als een gebrek aan calcium. De meeste artsen schrijven dan ook calciumtabletten voor.
Osteoporose is echter veel meer dan een calciumgebrek. Het is een dysfunctie in het calcium- en beendermetabolisme samen met een onbalans in het oestrogeen/progesteronmetabolisme.

Voor de eiwittypes is osteoporose inderdaad het gevolg van een dysfunctie in het calciummetabolisme met als gevolg een kwantitatief gebrek aan calcium in het lichaam.
Hier calcium geven en nemen, geeft een verbetering.

Maar voor de koolhydraattypes is osteoporose het gevolg van een teveel aan calcium in het lichaam in vergelijking met de synergetische producten die nodig zijn in het calciummetabolisme - magnesium, vitamine D en vitamine K2. Als je hier extra calcium geeft, zal het probleem alleen maar erger worden.

Dit is de reden waarom dezelfde supplementen bij verschillende mensen met exact dezelfde aandoening wel werkt bij de een en helemaal geen effect heeft bij de ander.

Als je streeft naar een totale gezondheid en een aanpak helemaal op jouw lijf geschreven, is het noodzakelijk - voor jouw lichaam - de juiste voeding alsook de juiste suppletie te nemen.