Geef je lichaam wat het kan verteren en je lichaam doet de rest.

Sabine Martens

Mijn passie voor voeding, het volgen van cursussen in binnen- en buitenland en mijn eigen ervaringen gaven mij het inzicht dat elke persoon genetisch anders is. Omdat onze genetische code uniek is, hebben we allemaal een andere combinatie aan basisvoedingsstoffen nodig.

Sabine Martens

Wat ooit begon als een hobby werd mijn werk ...

Laat me iets over mezelf vertellen.

Ik ben opgegroeid in een klassiek West Vlaams gezin, waar we de gebruikelijke alledaagse kost voorgeschoteld kregen : vooral veel vlees, weinig groenten, twee broodmaaltijden per dag en veel zuivel en suiker.
Ikzelf vond er niets aan, maar als kind wist ik natuurlijk niet beter. Er werd me bovendien voorgehouden dat alles wat ik voorgeschoteld kreeg “gezond” was.

Ik ging studeren in Gent en kwam daar voor het eerst in een vegetarisch restaurant terecht. Voor mij was dat een ware openbaring een lekkere maaltijd met veel groenten, linzen en rijst, daar had ik nog nooit van gehoord, laat staan gegeten. Maar het voelde aan als 'thuiskomen'.

Het was pas na mijn studies, toen ik alleen ging wonen, dat ik mijn eerste stappen zette in een natuurvoedingswinkel. Op een dag vond ik er een foldertje over vegetarische kooklessen. Ik besloot me in te schrijven. Bleek dat het uiteindelijk macrobiotische kooklessen waren, maar wist ik veel.

Die lessen waren voor mij een echte openbaring: ik ging me mij goed voelen, zelfs na een copieuze maaltijd. Ik had ineens veel meer energie, sliep beter, kon mij beter concentreren.

Mijn spannende zoektocht om alles te weten te komen over voeding was begonnen !

Ik volgde verschillende cursussen in binnen- en buitenland, zoals Macrobiotiek, Ayurveda, Orthomoleculaire Geneeskunde, Orthomoleculaire Gewichtsconsulent, Chinese voedingsleer, Vijf Elementen voedingsleer. De kern achter alles was te weten te komen wat voeding met mijn lichaam doet, hoe mijn lichaam omgaat met het voedsel dat het dagelijks krijgt, en zelfs welke invloed voedsel heeft op mijn gevoelens en emoties.

Ondertussen werkte ik in de farmaceutische industrie als CRA - Clinical Research Associate - wat inhield dat ik klinische studies begeleidde. Euh, probleempje : hoe meer cursussen ik volgde, hoe minder dit strookte met mijn bezigheden in het dagelijkse leven.

Meer en meer ondervond ik aan de lijve welke kracht voeding heeft. Dat effect wordt versterkt als je de juiste voeding voor jouw lichaam eet en het bovendien ook nog op een goede manier klaar maakt. Mijn droom om op te klimmen in de farmaceutische industrie begon stilletjes af te takelen ... andere dromen boden zich aan !

Ondertussen leerde ik iemand kennen die hotelschool gevolgd had. Samen startten we een klein restaurantje in Oostende. Toen was de stap om part-time te gaan werken snel gezet. Naast mijn job als CRA hielp ik mee in het restaurant en volgde ondertussen talrijke kooklessen en andere opleidingen.

Ik ging nog een stapje verder. Ik startte zelf met het geven van kooklessen. Het bleek helemaal mijn ding. Ik, die vroeger nooit kookte, en zelfs niet meehielp met mama in de keuken, het virus had me wel erg te pakken !
Ik bouwde meer en meer knowhow op en hier en daar gaf ik ook wat advies.

En uiteindelijk durfde ik de sprong te wagen om er helemaal voor te gaan: mensen begeleiden met voeding in hun zoektocht naar gezondheid. Een boeiende onderneming ! Alles wat ik leerde bracht ik samen in wat ik nu doe: voeding volledig afstemmen op de persoon zelf.

Wil je ook gezond en fit door het leven gaan, neem dan gerust contact met mij op.

Mijn MISSIE
MENSEN BEWUST MAKEN VAN HET BELANG VAN DE JUISTE VOEDING VOOR HUN LICHAAM

BijlageGrootte
PDF-pictogram CV Sabine227.44 KB

Voedingsadvies op maat

Contacteer mij