Detoxen

Dagelijks worden wij blootgesteld aan talrijke schadelijke stoffen. Deze zitten in onze dagelijkse voeding, in onze verzorgingsproducten, in schoonmaakmiddelen, in medicijnen ... maar ook in water en lucht.
Deze schadelijke stoffen noemen we ' exotoxinen': ze komen van buiten af.
Daarnaast ontstaan er tijdens onze vertering en andere omzettingsprocessen in ons lichaam eveneens talrijke schadelijke stoffen. Deze worden 'endotoxines' genoemd: we vormen ze zelf.

Zelfs al eet je vrij gezond, koop je alles van biologische kwaliteit, doe je voldoende aan lichaamsbeweging en heb je een positieve kijk op het leven, het aantal toxinen is zo groot geworden dat ons lichaam niet meer in staat is om ze allemaal op een natuurlijke wijze te elimineren.
Een regelmatige reinigingskuur is dan ook geen overbodige luxe.

Ideaal zou zijn als je 2x/jaar grote schoonmaak houdt in je lichaam: eens in het voorjaar en eens in het najaar.

Er bestaan heel veel verschillende vormen van 'detoxen'. Belangrijk hierbij is dat je de 'kuur' afstemt op jouw lichaam. Maw dat je rekening houdt met je 'stofwisselingstype'.

Er bestaan 3 grote stofwisselingstypes: de eiwit-, de koolhydraat- en de gemengde types.
- Een eiwittype een sappenkuur laten doen, is nefast voor zijn lichaam. Ze worden er ziek van en ze verliezen spierkracht omdat ze te weinig dierlijke eiwitten eten.
Detoxen voor een eiwittype is toch blijven eten maar kleinere hoeveelheden.
- Voor een koolhydraattype is 'sapkuren' super. Koolhydraattypes zijn sowieso kleine eters. Bovendien vinden ze koken tijdverlies. Vandaar dat het drinken van een sapje voor hen ideaal is.
- De gemengde types zitten tussen beide andere types ini. Afhankelijk van hun persoonlijkheid en voorkeur kunnen ze verschillende soorten detoxenkuren doen.

Wil je meer te weten komen over 'detoxen':
- het nut ervan,
- wanneer je best een kuur doet,
- wat belangrijk is om weten,
- welke organen extra aandacht nodig hebben,
- welke kuur goed is voor jouw type,

dan is deze lezing precies wat je nodig hebt.

WANNEER = donderdag 12 september 2019 van 19u30 tot 21u30 in Biovita, St Andries Brugge.
woensdag 18 september 2019 van 19u30 tot 21u30 in Biovita Roeselare.

PRIJS = 15€, info bundel inbegrepen.
Inschrijven kan aan de kassa in Biovita of via overschrijving: BE85 7360 4858 1506 met vermelding naam, vermelding “datum van de lezing” en aantal personen.

Interesse in deze lezing?

contacteer mij