Gezonde ontbijtensessie

Kom energiek en gezond ontbijten in Biovita met Sabine Martens. Proef volop en krijg uitleg over het nut van en hoe gezond ontbijten.

Wist je dat je ontbijt je energie bepaalt voor de rest van de dag? Een degelijk ontbijt geeft je kracht en energie, zorgt ervoor dat je vol gezonde goesting aan je dag wil beginnen, voorkomt 'cravings' - niet enkel in de ochtend maar ook in de rest van de dag, zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren, voorkomt suikerdips, ...

Niet ontbijten of snel een zoetigheid eten, maakt je moe en humeurig, geeft vaak aanleiding tot suikerdips met het gevolg dat je je minder goed kan concentreren, geeft meer zin in zoet in de loop van de ochtend en dag, is absoluut nefast voor een fit lichaam, ...

Sabine maakt jullie wegwijs in de wereld van de ' Voedende Ontbijten'. Ze legt jullie uit waarom het gezegde 'ONTBIJT ALS EEN KEIZER, LUNCH ALS EEN EDELMAN EN DINEER ALS EEN BEDELAAR' klopt als een bus. Ze geeft jullie de kenmerken van een gezond ontbijt en toont, aan de hand van veel voorkomende symptomen, de gevolgen van een minder evenwichtig ontbijt. Bovendien legt ze ook nog uit hoe het komt dat de een liever een hartig ontbijt lust en de ander liever een iets zoetere versie kiest.

Tijdens deze ontbijtsessie proeven je enkele verrassende ontbijten: een lekker soepje, een verrassend ontbijtpapje, een amandelwafel met zijn beleg - hartig en zoet - en een sneetje groentebrood. Eén voor één volwaardige ontbijten die je alle kracht geven die je nodig hebt om je dag goed door te komen.

Je krijgt ook een ontbijten-receptenboekje mee. Zo kan je meteen aan de slag.

Sabine is apotheker maar kwam per toeval in de 'Wereld van de voeding' terecht. Na een lange ontdekkingstocht, het uitproberen van verschillende voedingsrichtingen had ze er meer dan genoeg van en wilde ze terug vanuit haar gevoel gaan koken. Zo kwam ze bij de Chinese Vijf Elementenvoedingsleer terecht. Een systeem die complex lijkt maar eigenlijk heel simpel is. Ze heeft een eigen praktijk in Brugge waar ze voedingsadvies, kooklessen en opleidingen geeft. In het voorjaar 2019 komt haar nieuwste boek uit die in alle Biovita's zal voorgesteld worden.

Timing: Dit op zaterdag 24 november van 7u30 tot 8u45.
Biovita Brugge St.Andries, Torhoutsesteenweg 179.
Deelnameprijs: 15 euro incl receptenbundel en Biovita kortingbon.
Inschrijven: aan de kassa in Biovita of mail info@biovita.be met uw naam, "Ontbijtsessie", en tel.nr. Inschrijving is definitief na betaling. Schrijf tijdig in, het aantal plaatsen is beperkt.

Graag tot Ontbijt's!

Interesse in deze workshop?

Schrijf nu in