Gezonde voeding: do's and don'ts

Alles wat je dient te weten over voeding

Een gezonde levensstijl, bewust leven en gezonde voeding komen niet onterecht meer en meer in het nieuws.

Een goede basisvoeding is niet alleen van belang om op gewicht te blijven maar nog belangrijker om de kans op chronische ziektes zoals diabetes, overgewicht of hart- en vaatziekten minstens te verkleinen of nog liever te vermijden.

Wat leer je tijdens deze 6 lessen?
1) Alles over koolhydraten / eiwitten / vetten / groenten:
Hun taak.
De verschillende soorten met hun invloed op het lichaam.
Hoe bereiden, hoe combineren.

2) Het thermisch effect van voeding/het belang van koken/de verschillende smaken en hun werking.

3) Zeegroenten, bij ons helemaal niet gekend:
Hun werking.
Hoe bereiden.

4) Fruit:
Fruitontbijt/smoothies

5) Noten en zaden

6) Superfoods

7) Kruiden:
Het belang van kruiden.

8) Zoetmiddelen en het suikermetabolisme:
Hoe je zoet behoefte op een natuurlijke wijze opvangen.
Betere zoetmiddelen en hun invloed op ons lichaam.

9) Glycemische index en glycemische lading

10) Uitleg en bepalen TYPE = eiwittype/koolhydraattype/gemengd type:
Belang van eten volgens uw type.

11) Hoe alles in de praktijk toepassen?
Aan de hand van 2 praktijklessen leer je alles direct toepassen.

WAAR = Syntra Kortrijk, Doorniksesteenweg 220, 8500 Kortrijk.

WANNEER = woensdagavond 7, 14, 21 en 28/11 en 5 en 12/12 van 19.00u tot 22.00u.

Voor inschrijving en alle verdere info: https://sbm.be/opleiding/voeding-en-gezondheid/gezonde-voeding-do-s-en-d...

Interesse in deze lessenreeks?

Schrijf nu in