Koken met kleuren

We doen het allemaal: we eten met al onze zintuigen en al zeker met onze ogen.
Een lekker uitziende maaltijd met veel verschillende kleuren is veel aantrekkelijker dan een maaltijd die er grauw, bruin, kleurloos, ... uitziet.
Als je jezelf en/of je huisgenoten wil verwennen, kook met kleuren. Alleen al door het zien van al die kleuren, zullen ze de maaltijd super lekker vinden.

Misschien weet je het niet maar elke kleur heeft een bepaalde uitwerking op ons lichaam en geest.
Zo is rood is een warme kleur. Rood is de kleur van de liefde, de passie, de hartstocht. Het is eveneens de kleur van ons basischakra dat ons instinct voor zelfbehoud aanstuurt.
Wit is de kleur van de onschuld, puurheid, reinheid. Wit wordt geassocieerd met zuiverheid, maagdelijkheid, eenvoud en kalmte.
Groen is eerder een rustgevende kleur. Het is de kleur van de natuur en van vernieuwing. De groene kleur symboliseert wijsheid, inzicht en toewijding.
Zwart wordt geassocieerd met de dood, met de winter.
Oranje is de kleur van de zon. Oranje symboliseert warmte en innerlijke rust.

En dat is nog niet alles: elke kleur beïnvloedt ook een wel bepaald orgaan.
Zo wordt de lever gevoed door de kleur groen, het hart door de kleur rood, de maag en de milt door de kleur oranje, de longen door de witte kleur en de nieren door de zwarte kleur.
Wil je al je organen voeden dan is het weer zeer belangrijk om te koken met veel kleuren.

Je ziet het: kleuren zijn niet weg te denken uit ons leven, zelfs niet uit onze keuken.

Dit wordt een zeer kleurrijke kookles waarin Sabine jullie alles leert over de kleuren, de organen die ze beïnvloeden, hun uitwerking op ons lichaam en onze geest.
Wat ingewikkeld lijkt, is uiteindelijk heel eenvoudig.

WANNEER = dinsdag 13 november van 10u tot 13u.

WAAR = Vormingplus Brugge, Sint-Pieterskerklaan 5, 8000 Brugge

PRIJS = 55€, volledige maaltijd + recepten inbegrepen.

Graag een seintje als je erbij wil zijn.


Interesse in deze kookles?

Schrijf nu in