Koken met smaken

We kennen ze allemaal: de vijf smaken.
ZUUR van citroen - BITTER van andijvie - ZOET van pompoen - SCHERP van gember - ZOUT van Himalayazout.

Maar waar we misschien niet zo bewust van zijn, is dat elke smaak wel degelijk een bepaalde uitwerking heeft op ons lichaam.
Zo is bitter een smaak die ervoor zorgt dat we ons niet 'overeten'. Bitter is een drogende smaak en kan ingezet worden bij mensen met oedeem en overgewicht.
Terwijl zuur juist oedeem verergert.
De zoete smaak zorgt voor ontspanning en helpt om het lichaam op te bouwen.
Als je weet wat elke smaak doet, kan je de juiste smaken inzetten om lichamelijke en ook emotionele klachten te beinvloeden.

Heb je helemaal geen klachten dan is het belangrijk ervoor te zorgen dat alle smaken in elke maaltijd aanwezig zijn.
Met de meest centrale smaak de zoete smaak, van natuurlijk zoet, niet van suiker natuurlijk.

Wat elke smaak doet, hoe je de verschillende smaken kan inzetten, hoe je met smaken evenwichtige maaltijden klaar stoomt, dat is wat Sabine jullie in deze kookles leert.

WANNEER = dinsdag 27 november van 10u tot 13u.

WAAR = Vormingplus Brugge, Sint-Pieterskerklaan 5, 8000 Brugge.

PRIJS = 55€, volledige maaltijd + recepten inbegrepen.

Graag een seintje als je erbij wil zijn.

Interesse in deze kookles?

Schrijf nu in