Koken met verschillende texturen

In het westen bekijken we voeding vanuit zijn inhoudsstoffen: we eten iets omdat het zoveel eiwitten bevat of omdat het MAAR zoveel calorieën bevat.
In de oude tradities van China, Japan en Indië kijkt men hoe voedsel verwerkt wordt door het lichaam en wat voeding met je lichaam doet.

Zo raadt men in het Westen aan om veel rauwkost te eten omdat het alle vitaminen en mineralen nog bevat - levend voedsel - en calorie-arm is. Toch komen er heel veel mensen in mijn praktijk die bijna uitsluitend leven op rauwe groenten en altijd maar dikker en dikker worden.
Als we eens een kijkje nemen in Marokko, Zuid Amerika, China, Japan, Indië, ... mensen eten daar geen rauwkostschotels. Ze eten hooguit - ook niet elke dag - een toefje rauwkost bij een bereide maaltijd. In alle traditionele keukens worden allerlei bereidingswijzen gebruikt, niet enkel stomen en rauwkost;

Misschien is onze zienswijze over voeding toch niet zo optimaal en kunnen we deze wat bijsturen.
Er bestaan zoveel verschillende bereidingstechnieken en elk hebben ze hun waarde.

Tijdens deze kookles legt Sabine jullie het nut uit van elke bereidingstechniek, welke techniek goed is voor welk orgaan en het belang om daarin af te wisselen.
Een boeiende les met ook heel veel informatie over 'hoe ons lichaam functioneert'.

WANNEER = dinsdag 11 december van 10u. tot 13u.

WAAR =Vormingplus Brugge, Sint-Pieterskerklaan 5, 8000 Brugge

PRIJS = 55€, maaltijd en recepten inbegrepen.

Graag een seintje als je erbij wil zijn.

Interesse in deze kookles?

Schrijf nu in