Koken vanuit je buikgevoel

Kooklessen

In vele traditionele culturen staan de vrouwen aan het kookvuur. Elke dag opnieuw koken ze vol overgave drie maaltijden. Ze kennen de noden van elk lid van het gezin en ze houden daar zonder probleem rekening mee. Ze koken niet met een keukenweegschaal naast zich, ze hebben geen vitaminelijst, ze analyseren hun voeding niet in termen van koolhydraten, eiwitten en vetten.
Nee, ze koken helemaal vanuit hun buikgevoel. Ze volgen hun intuitie. Elke maaltijd is een palet aan kleuren, geuren en smaken. Zo creëren ze de meest aantrekkelijke en ook de meest verzadigende maaltijden. Want door de vele kleuren, geuren en smaken worden automatisch alle organen gevoed.
Dat 'smaak' je en 'voel' je als je een dergelijke maaltijd nuttigt.

Dat is wat ik jullie wil leren tijdens mijn kooklessen: koken vanuit je buikgevoel ipv vanuit je verstand.

Mijn kooklessen zijn zoveel meer dan zuivere kooklessen.
Mijn ervaring leerde mij dat mensen dingen sneller toepassen/veranderen/aanpakken als ze 'het waarom' kennen.
Daarom start ik elke kookles met een degelijke uitleg over het desbetreffende onderwerp.
Daarna passen we alles direct toe in de praktijk.
Ik kies - overwegend - voor demonstratielessen zodat jullie alles kunnen volgen en eventueel noteren want ook tijdens het koken vertel ik nog veel interessante weetjes.

Ik werk zoveel mogelijk met biologische producten omwille van hun veel betere smaak maar ook omdat ik graag rekening hou met de natuur en met onze gezondheid.

Wil je zelf een groepje samen stellen en één of meerdere kooklessen organiseren bij jouw thuis, dat kan.
Neem gerust contact met me op.
Functioneer je niet zo goed in groep en geef je de voorkeur aan een privékookles, contacteer mij gerust voor verdere info/afspraken.

Wenst u meer informatie over de kooklessen

Contacteer mij