Oosterse keuken, fermenteren, zeewieren en algen

Op een of andere manier straalt de Oosterse keuken 'gezondheid' uit.
Japanners en Chinezen leven vooral vanuit hun buikgevoel, niet vanuit hun verstand. Hun keuken is dan ook ontstaan op basis van intuitie, observatie en logische gevolgtrekking.

De echte Japanse en Chinese keuken is een licht verteerbare maar zeer voedende keuken.
Naast rijst als basis eten ze vlees en vis. Azukibonen zijn de traditionele bonen. En natuurlijk groenten op allerlei manieren bereid. Daar waar gefermenteerde groenten bij ons wat in de vergeethoek geraakt zijn, maken ze een deel uit van hun dagelijkse maaltijden.

Fermenteren was en is nog steeds een manier om voedsel te bewaren. In alle oude tradities was dit gekend. Maar misschien kenden ze toen nog niet de gezondheidsvoordelen ervan.

Gefermenteerd voedsel
- is licht verteerbaar,
- stimuleert de spijsvertering,
- houdt de lever gezond,
- is super voeding voor onze darmflora waardoor we onze afweer versterken,
- zorgt ervoor dat 'zwaar' voedsel lichter verteerbaar wordt,
- helpt toxinen uit ons lichaam te verwijderen,
- en zovele meer.

Ook zeewieren en algen worden dagelijks gegeten bij onze Oosterburen.
En ook zeewieren hebben tal van gezondheidsvoordelen.

Tijdens deze lezing leg ik jullie alles uit over fermenteren en persen van voedsel. Ik bespreek alle zeewieren en hun gezondheidsvoordelen. Jullie krijgen tal van tips en trics mee om deze onbekende voedingsmiddelen direct in jullie keuken te gebruiken.

Een super interessante lezing als je meer wenst te weten over deze oude maar super gezonde bewaringstechniek en als je aan de slag wenst te gaan met zeewieren.

WANNEER = woensdag 17 april 2019 van 19u30 tot 21u30 in Biovita St Andries Brugge.
dinsdag 23 april 2019 van 19u30 tot 21u30 in Biovita Roeselare.

PRIJS = 15€, info bundel en proevertjes inbegrepen.
Inschrijven kan aan de kassa in Biovita of via overschrijving: BE85 7360 4858 1506 met vermelding naam, vermelding “datum van de lezing” en aantal personen.

Interesse in deze lezing?

contacteer mij