Wat mensen vertellen over de adviezen en kooklessen van Sabine.

Ter info

Een vermoeidheid die maar niet bleek over te gaan, wat overgewicht en op een duur niet meer weten wat te eten … deze factoren hebben ons doen beslissen om raad te vragen bij Sabine, mijn nicht.

Na een zeer uitgebreide vragenlijst ingevuld te hebben, konden we op gesprek.

Na de uitleg over welk type we waren, kregen we heel wat praktische tips mee hoe we het moesten aanpakken, alsook een bundel waarin alle info nog eens vermeld stond met lekkere recepten.

Hetgeen we dachten dat zo gezond was, bleek het niet te zijn. Sinds we onze levensstijl aangepast hebben naar de tips van Sabine, voelen we ons echt stukken beter. Minder moe, meer energie, een voldaan gevoel na de maaltijd, tussendoortjes zijn verleden tijd en het leuke er aan is dat het in feite helemaal niet zo moeilijk is.

Het gaat hem niet over calorieën tellen of minder eten, we letten meer op de combinaties, eten veel meer groenten, een lekker eitje ’s morgens, etc.

Kortom, zeker een aanrader …
Bedankt Sabine

Ik volgde een kookles bij Sabine wat mij enorm vooruit geholpen heeft. Door die les heb ik ingezien dat gezond en lekker koken heel wat gemakkelijker is dan ik dacht. Ik heb daarmee een goeie basis van recepten en technieken meegekregen, waar ik telkens op terugval. Ik kom zeker nog terug voor een nieuwe kookles bij een volgend seizoen.
Greet

Ik hoorde via een vriendin van de workshop bij Sabine Martens.

De zoveelste, dacht ik en jaren geleden heb ik ook al iets dergelijks gevolgd.

Maar mijn vriendin verzekerde mij dat dit anders was en hoe langer ze hierover vertelde hoe meer mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd werd. Ik schreef mij in.

De dag zelf begon met een deskundige uitleg.

Sabine heeft ook een opleiding apotheek genoten en wist onderbouwde uitleg te geven zonder dat het te theoretisch werd. Een boeiende uiteenzetting over wat ons lichaam nodig heeft, waarom de ene persoon goed reageert op bepaalde voedingstoffen en de andere niet, dat de oorzaak waarom ons lichaam vaak uitgeput is, te maken heeft met de milt die verkeerde voeding krijgt, …

En veel andere weetje datjes om onszelf meer energie te geven en hoe we opgelopen schade kunnen herstellen via voeding.

Sabine had heel wat eten mee dat we te samen klaar maakten. De lekkere spijzen waren overvloedig gekruid met vele tips, die Sabine zo vanuit haar kookervaring meegaf.

Het was de aanzet om anders te beginnen eten. Ik merk dat mijn lichaam daar deugd van heeft.

Heel blij en aangenaam verrast dat Sabine mij heel wat praktische dingen heeft bijgebracht en ondertussen heb ik mij ingeschreven voor andere workshops bij Sabine. Het smaakt naar meer. Bedankt Sabine om je kennis te delen.

Ik wacht op je boek dat je ooit schrijven zal?

Groet.

Martine

Terug van een fantastische reis naar Japan, waar ik drie weken werd ondergedompeld in een culinaire sfeer die mijn lijf en leden helemaal stroomlijnde, wou ik wat gaan experimenteren met algen en wieren.

Geen idee waar je terecht kon voor “koken met zeewier”: zou zoiets wel bestaan ?

Even Google opgezet : ja, bij Sabine, natuurlijk !

Sabine goochelt met die zwarte draadjes, wriemelt ze los, laat ze weken, duikt in haar bewaardozen - snuifje hier, wolkje daar - en tovert alles om tot een smaakvol geheel. Elk gerecht werd voorzien van deskundige uitleg, waardoor exotische namen als 'wakame' en 'arame' hun geheimen prijs gaven.

De recepten die je meekrijgt naar huis zijn eenvoudig en lekker. De tips krijg je er met plezier bij.
Sindsdien eet ik regelmatig van het zilte lekkers. Hiziki is mijn favorietje :-)
Veronique

Ik was al een tijdje in de menopauze, toen ik erg veel last had van een opgezette buik. s' Avonds kon die zelfs zo dik zijn dat ik het gevoel had hoog zwanger te zijn. Bij toeval of niet, kwam Sabine terug in mijn leven (als kind waren wij buren). Ik vertelde haar over mijn probleem en Sabine raadde mij aan om de uitgebreide vragenlijst in te vullen. Zo gezegd zo gedaan. Op deze manier - en mede door mijn voedingsvoorkeuren - bepaalde Sabine welk type ik ben. Van daaruit zijn we vertrokken om mijn eetgewoontes aan te passen en gezonder te gaan leven. Eens volledig overgeschakeld op de juiste voeding voor mijn type, gaf Sabine me de goede raad om veel afwisseling in mijn groenten te brengen. Omdat verschillende groenten andere organen voeden. Het is natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat alle organen gevoed worden. Sabine biedt voor alle 'ongezondere' dingen een 'gezondere' versie aan. Zo gebruik ik nu een 'gezonde' groentebouillon vrij van suiker, smaakversterkers en zout.

Het is absoluut niet een zoveelste 'dieet'. Het is een totaalaanpak dat je leven en je gezondheid voor altijd verandert.
Het vraagt iets meer planning en organisatie maar het is zeker de moeite waard.
Ik geniet nu van een gewone buik en een groot kado kreeg ik er zomaar bij, ik ben ook zes kilo afgevallen.

Sabine is een fijne dame met een uitgebreide kennis over voeding en gezondheid. Ze staat je graag bij als er een probleem mocht zijn. Ik krijg nog steeds tips om gezonder te gaan eten en haar leuke receptje brengen veel afwisseling in mijn voedingspatroon.
Ik doe zeker met Sabine verder. Het resultaat is top.

Dank je wel Sabine voor al je lekkere raad.
Hannelore

Sabine is een levende encyclopedie als het gaat over voeding. Op elke vraag die je stelt, geeft ze een zodanig antwoord dat alles je zeer duidelijk wordt. Ze legt alles in zeer eenvoudige taal uit. Bij alles wat ze aanraadt, geeft ze het 'waarom'. Hierdoor ben je super gemotiveerd om aan de slag te gaan met haar adviezen.

Ook haar kooklessen zijn enorm inspirerend. Terwijl ze kookt, geeft ze heel veel achtergrondinformatie.
Haar recepten zijn super simpel maar des te lekker.

Dank je Sabine voor alle goede raad.

Nicole

In maart 2019 bracht Sabine voor onze vereniging - Hartpatiëntenliga - een voordracht geven over gezond eten. Zij bracht alles via een zeer uitgewerkte power- point ons bij: hoe ons lichaam alles verwerkt en wat we eraan kunnen doen om dit in stand te houden. Alle leden waren zo enthousiast dat zij nu 15 januari 2020 terug komt om aan de hand van een kookdemonstratie te tonen hoe wij een gezond en uitgebalanceerd ontbijt en enkele tussendoortjes kunnen bereiden. Want een ontbijt is van essentieël belang om de dag goed te starten.

Dank u wel Sabine.

Leer Sabine kennen

Contacteer mij