Wat we niet weten over eten

Voeding is meer dan calorieën tellen en zorgen dat we alle vitaminen binnen krijgen.

In het Westen wordt voeding vooral bekeken vanuit zijn inhoudsstoffen. En bij velen ook nog vanuit het aantal calorieën dat iets bevat.

Voeding is echter veel meer dan dat.
- Zo hebben we allemaal een andere combinatie aan koolhydraten, eiwitten en vetten nodig.
Dat is de reden dat sommige mensen heel lang door kunnen op een havervlokken-porridge als ontbijt terwijl anderen na 2 uur al terug honger hebben.
Dat is de basis van de verschillende stofwisselingstypes.
- Voedsel is de belangrijkste factor die onze lichaamstemperatuur bepaald, niet de temperaturen binnen of buiten.
Dat is de reden dat velen die een fruitontbijt eten heel dikwijls klagen van koude handen en voeten.
- Door te spelen met de 5 basissmaken - kunnen klachten verbeteren of verslechteren.
Hou je makkelijk vocht op wees dan voorzichtig met zure dingen.
- Groene groenten voeden vooral de lever en witte groenten goed zijn voor de longen.
Het is heel belangrijk af te wisselen in bereidingswijzen want elke bereidingswijze beinvloedt een ander orgaan. En we willen toch dat alle organen gevoed worden.
En hoe zit het nu met de koolhydraten, hebben we ze nodig of helemaal niet?

Dat is wat ik jullie wil leren in deze reeks van 4 lessen.
Elke les bestaat uit een stuk theorie gevolgd door een kookles toegespitst op de gegeven theorie.

Na deze lessenreeks heb je veel meer inzicht in hoe je lichaam functioneert en wat het nodig heeft om helemaal in evenwicht te zijn.

WANNEER = donderdag 17 en 24 oktober en 7 en 14 november 2019 telkens van 13u30u tot 17u00.

LOCATIE = Vormingplus Brugge, Sint-Pieterskerklaan 5, 8000 Brugge.
Inschrijven via mezelf = 0474/68 77 57.

PRIJS = 260€ voor de 4 lessen - 240€ bij inschrijving voor 25 september 2019.
Cursus, drank en maaltijden inbegrepen.

Interesse, wacht niet te lang om in te schrijven want de plaatsen zijn beperkt.

Interesse in deze lessenreeks?

contacteer mij