Wat mensen vertellen over Sabine

Ik kwam bij Sabine terecht, toen ik (als prille vijftiger) voor de 3de keer tegen een burn-out aanliep. Ik kampte met een overprikkeld zenuwstelsel en daaraan gekoppeld een heel gevoelige spijsvertering, die eigenlijk helemaal overhoop lag. Daarbij had ik vaak last van schommelende emoties (‘4 seasons in one day’ ;-)) en was ik net in mijn menopauze terecht gekomen. Weinig energie en spier- en gewrichtspijnen waren dagelijkse kost. Kortom ik voelde me een ‘hoopje ellende’. Ik had al enkele voedingscoaches geraadpleegd, maar liep telkens vast op het feit dat er vooral symptoomgericht werd gewerkt en ik blokkeerde op: ‘Je ‘moet’ het zo en zo gaan doen … Vanaf mijn 50ste had ik voor mezelf beslist: ‘Ik moet juist niks meer’. Ik was helemaal klaar met het ‘moeten’ … Het enige wat ik van mezelf nog ‘moest’ was goed leren luisteren naar mijn lichaam en naar wat zij mij probeerde duidelijk te maken en daarbij kon ik natuurlijk wel wat deskundige ondersteuning gebruiken.

Sabine stelde mij gerust en gaf mij het vertrouwen dat ik er stap voor stap wel zou geraken. Haar brede visie over gezondheid en hoe je daar zelf een grote invloed kan op uitoefenen, resoneerde heel erg met die van mij. Ik maakte kennis met ‘eten volgens je stofwisselingstype’ en welke voeding voor mij/mijn stofwisseling genezend werkt.

Daarbij werd vooral rekening gehouden met de organen die bij mij verzwakt waren en die de oorzaak waren van mijn aanhoudende klachten.

Ik vind het zalig om te leren én te ervaren hoe ik mijn verzwakte organen met de juiste voeding weer in balans kan brengen en hoe ik mijn maaltijden kan afstemmen op het ritme van de seizoenen. Als natuurmens in hart en nieren vind ik dit een enorme meerwaarde én uniek in het werk van Sabine.

Hierdoor kon ik ook mijn voedingssupplementen afbouwen en zo goed als alles wat mijn lichaam nodig heeft uit mijn voeding halen, aangepast aan mijn unieke lichaam en aan het unieke van elk seizoen. Wàt een zegen! Het krachtige in het werk van Sabine vind ik haar wetenschappelijke basis die ze combineert met een schat aan ervaringen vanuit haar opleidingen en trainingen (en die gaan veel verder dan enkel en alleen het aspect ‘voeding’) en daaraan gekoppeld haar eigen diep doorleefde ervaringen. Dit betekent dat zij haar werk ook werkelijk 'belichaamt' vanuit een spontaniteit, een doorleefde 'flow' zeg maar.

Zij verbindt in haar coachings het spirituele met het aardse. Ze oordeelt niet en heeft een brede kijk op het leven.

Voeding is een belangrijke basis voor een goede zelfzorg. Maar mentaal, emotioneel en spiritueel welbevinden mag daarin niet ontbreken. Al deze ‘lagen’ worden opgenomen in de begeleiding van Sabine. Kortom voor mij een 'top madam én top voedingscoach'. De énige met zo'n ruime ervaring en achtergrond die ons Belgisch landje rijk is !

Mede dankzij de steun van Sabine ben ik flink op weg om van mijn 2de levenshelft de meest sprankelende ooit te maken!

An


Ik ken Sabine al jaren en ik weet heel goed wat ze doet maar nog nooit had ik de moed haar advies in te winnen.
Ik wist dat ik mijn voeding zou moeten aanpassen en voor een echte Bourgondiër als ik ben, leek mij dat best lastig.
Ik had schrik dat ik veel lekkere voeding niet meer zou mogen eten.

Sinds de menopauze was mijn gewicht de lucht in gegaan zonder dat ik maar iets veranderd had aan mijn voeding.
Elke morgen stond ik met een misselijk gevoel op. Dit onbehagelijk gevoel trok in de loop van de ochtend weg.
Ik voelde mijn vaak enorm opgeblazen en mijn platte buik, waar ik vroeger zo fier op was, was verdwenen.
Ik voelde mij opgejaagd en onrustig, zonder enige reden.

Sabine bepaalde mijn stofwisselingstype: ik bleek een gemengd type te zijn.
In eerste instantie stemde Sabine mijn voeding helemaal af op mijn type.
Daarnaast gaf ze mij allerlei tips over hoe mijn voeding te bereiden, welke minder gezonde en voor mij minder geschikte voedingsmiddelen
ik kon vervangen door gezondere en voor mij geschiktere voedingsmiddelen, ze gaf voorbeelden van ontbijten, snelle lunchen en avondmalen.
Zo kon ik direct van start gaan zonder al te veel moeite.

Nu vier weken verder voel ik mij zoveel beter.
Mijn oorspronkelijk gewicht heb ik terug, mijn opgeblazen gevoel is verdwenen, ik voel mij veel rustiger, niet meer opgejaagd en ik kan mij niet meer herinneren hoe het was om misselijk aan de dag te beginnen.

Dank je wel Sabine voor al je goede raad. Ik doe er zeker verder mee want ik voel mij super.

Carine


Ik was al een tijdje in de menopauze, toen ik erg veel last had van een opgezette buik. s' Avonds kon die zelfs zo dik zijn dat ik het gevoel had hoog zwanger te zijn. Bij toeval of niet, kwam Sabine terug in mijn leven (als kind waren wij buren). Ik vertelde haar over mijn probleem en Sabine raadde mij aan om de uitgebreide vragenlijst in te vullen. Zo gezegd zo gedaan. Op deze manier - en mede door mijn voedingsvoorkeuren - bepaalde Sabine welk type ik ben. Van daaruit zijn we vertrokken om mijn eetgewoontes aan te passen en gezonder te gaan leven. Eens volledig overgeschakeld op de juiste voeding voor mijn type, gaf Sabine me de goede raad om veel afwisseling in mijn groenten te brengen. Omdat verschillende groenten andere organen voeden. Het is natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat alle organen gevoed worden. Sabine biedt voor alle 'ongezondere' dingen een 'gezondere' versie aan. Zo gebruik ik nu een 'gezonde' groentebouillon vrij van suiker, smaakversterkers en zout.
Het is absoluut niet een zoveelste 'dieet'. Het is een totaalaanpak dat je leven en je gezondheid voor altijd verandert.
Het vraagt iets meer planning en organisatie maar het is zeker de moeite waard.
Ik geniet nu van een gewone buik en een groot cadeau kreeg ik er zomaar bij, ik ben ook zes kilo afgevallen.

Sabine is een fijne dame met een uitgebreide kennis over voeding en gezondheid. Ze staat je graag bij als er een probleem mocht zijn. Ik krijg nog steeds tips om gezonder te gaan eten en haar leuke receptje brengen veel afwisseling in mijn voedingspatroon.
Ik doe zeker met Sabine verder. Het resultaat is top.

Dank je wel Sabine voor al je lekkere raad.

Hannelore


Ik leerde Sabine een 10-tal jaar geleden voor het eerst kennen.
Een gedreven vrouw met een passie voor voeding.
Sinds mijn eerste menstruatie als jong meisje heb ik met veel pijnen te maken gehad.
Prikkelbare darmsyndroom was me niet onbekend. Zware menstruaties. Onheldere geest. Emotioneel zijn. Geen energie hebben.

Vorig jaar kwam ik in de menopauze terecht en ik wilde niet gaan bijkomen zoals bij veel vrouwen het geval is.
Samen met mijn endocrinoloog en de hulp van Sabine heb ik mijn hormonale klachten zoals opvliegers maar voor een korte tijd ervaren.

Voeding speelt een belangrijke rol in mijn leven. Waarom ? Ik voel welk voedsel me voedt en welk voedsel een ballast wordt en blijft kleven met vertering -en energieproblemen als gevolg.

Als vrouw wil ik je graag de workshops van Sabine aanraden.
Het mooiste aan voeding als medicijn te beschouwen is dat je veel liefde en empathie voor jezelf ontwikkelt.
En ja, ik eet nog welk eens een taartje van de bakker maar dit met matig gebruik.

Ann


Sabine werkt probleemgericht vanuit een totaalplaatje. Ze heeft een gefundeerde kennis over het verband tussen voeding, emoties en organen.
Sabine geeft geen standaardadviezen, ze richt zich helemaal op de persoon die voor haar zit. Haar adviezen zijn individueel, holistisch en probleemgericht.
Ze is een supercoach.

Dominique


Ik hou van jouw ruime manier van denken, je zegt nooit "nee zo werkt het niet", je staat altijd erg open en bekijkt dingen vanuit verschillende perspectieven. Je technieken en 'frameworks' zijn "maar" technieken, maar het belangrijkste in een consult is niet "jouw mening opdringen" of een "theorie uitleggen" maar ons dichter brengen bij de connectie met ons lichaam en een richting geven, iets om uit te proberen, iets om mee te experimenteren.
Daarom kom ik ook graag naar jou, je gaat me nooit pushen, waardoor ik niet in een negatieve spiraal kom omtrent voeding, maar heel wat nieuwe ideeën krijg over hoe ik voeding kan gebruiken om mij gezonder en energieker te voelen !
Altijd een enorm positieve approach.

Lynne


Sabine durft anders te zijn. Ze maakt komaf met alle 'standaard-voor-iedereen- geldende-adviezen' en iedereen volproppen met supplementen. Ze gaat voor een gezond lichaam en een gezonde eetwijze die makkelijk toe te passen is in een drukke agenda.
Ze is een vat vol wijsheid over elke kwaal die je aan voeding kan linken. En ze zorgt dat wij zorgen voor onszelf en weet krijgen over onze organen en onze binnenkant.
Ik kom zeker nog terug voor een kookles of een themadag. Het is zalig om je met zoveel passie over voeding en gezondheid te horen praten.

Saskia


Een vermoeidheid die maar niet bleek over te gaan, wat overgewicht en op een duur niet meer weten wat te eten … deze factoren hebben ons doen beslissen om raad te vragen bij Sabine, mijn nicht.
Na een zeer uitgebreide vragenlijst ingevuld te hebben, konden we op gesprek.
Na de uitleg over welk type we waren, kregen we heel wat praktische tips mee hoe we het moesten aanpakken, alsook een bundel waarin alle info nog eens vermeld stond met lekkere recepten.
Hetgeen we dachten dat zo gezond was, bleek het niet te zijn. Sinds we onze levensstijl aangepast hebben naar de tips van Sabine, voelen we ons echt stukken beter. Minder moe, meer energie, een voldaan gevoel na de maaltijd, tussendoortjes zijn verleden tijd en het leuke er aan is dat het in feite helemaal niet zo moeilijk is.
Het gaat hem niet over calorieën tellen of minder eten, we letten meer op de combinaties, eten veel meer groenten, een lekker eitje ’s morgens, etc.
Kortom, zeker een aanrader …
Bedankt Sabine

Julie en Erwin


Hallo Team Communications ENGIE,
Graag wou ik even de dame feliciteren met deze heel interessante presentatie, voorbeelden en uitleg !
Het zal een grote aanpassing zijn maar stap voor stap zullen we op zoek gaan naar wat werkt voor ons lichaam.
Haar bijdragen heeft de bal doen rollen…..bij mij dan toch al !Dikke MERCI !

Tania


In maart 2019 kwam Sabine voor onze vereniging - Hartpatiëntenliga - een voordracht geven over gezond eten. Zij bracht ons alles via een zeer uitgewerkte power-point bij: hoe ons lichaam alles verwerkt en wat we eraan kunnen doen om dit in stand te houden. Alle leden waren zo enthousiast dat zij nu 15 januari 2020 terug komt om aan de hand van een kookdemonstratie te tonen hoe wij een gezond en uitgebalanceerd ontbijt en enkele tussendoortjes kunnen bereiden. Want een ontbijt is van essentieel belang om de dag goed te starten.
Dank u wel Sabine.

Hartpatiëntenliga


Ik volgde een kookles bij Sabine wat mij enorm vooruit geholpen heeft. Door die les heb ik ingezien dat gezond en lekker koken heel wat gemakkelijker is dan ik dacht. Ik heb daarmee een goeie basis van recepten en technieken meegekregen, waar ik telkens op terugval. Ik kom zeker nog terug voor een nieuwe kookles bij een volgend seizoen.

Greet


Ik hoorde via een vriendin van de workshop bij Sabine Martens.
De zoveelste, dacht ik en jaren geleden heb ik ook al iets dergelijks gevolgd.
Maar mijn vriendin verzekerde mij dat dit anders was en hoe langer ze hierover vertelde hoe meer mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd werd. Ik schreef mij in.

De dag zelf begon met een deskundige uitleg.
Sabine heeft ook een opleiding apotheek genoten en wist onderbouwde uitleg te geven zonder dat het te theoretisch werd. Een boeiende uiteenzetting over wat ons lichaam nodig heeft, waarom de ene persoon goed reageert op bepaalde voedingstoffen en de andere niet, dat de oorzaak waarom ons lichaam vaak uitgeput is, te maken heeft met de milt die verkeerde voeding krijgt, …
En veel andere weetje en datjes om onszelf meer energie te geven en hoe we opgelopen schade kunnen herstellen via voeding.

Sabine had heel wat eten mee dat we te samen klaar maakten. De lekkere spijzen waren overvloedig gekruid met vele tips, die Sabine zo vanuit haar kookervaring meegaf.
Het was de aanzet om anders te beginnen eten. Ik merk dat mijn lichaam daar deugd van heeft.
Heel blij en aangenaam verrast dat Sabine mij heel wat praktische dingen heeft bijgebracht en ondertussen heb ik mij ingeschreven voor andere workshops bij Sabine. Het smaakt naar meer. Bedankt Sabine om je kennis te delen.

Ik wacht op je boek dat je ooit schrijven zal?

Martine


Terug van een fantastische reis naar Japan, waar ik drie weken werd ondergedompeld in een culinaire sfeer die mijn lijf en leden helemaal stroomlijnde, wou ik wat gaan experimenteren met algen en wieren.
Geen idee waar je terecht kon voor “koken met zeewier”: zou zoiets wel bestaan ?
Even Google opgezet : ja, bij Sabine, natuurlijk !

Sabine goochelt met die zwarte draadjes, wriemelt ze los, laat ze weken, duikt in haar bewaardozen - snuifje hier, wolkje daar - en tovert alles om tot een smaakvol geheel. Elk gerecht werd voorzien van deskundige uitleg, waardoor exotische namen als 'wakame' en 'arame' hun geheimen prijs gaven. De recepten die je meekrijgt naar huis zijn eenvoudig en lekker. De tips krijg je er met plezier bij.
Sindsdien eet ik regelmatig van het zilte lekkers. Hiziki is mijn favorietje :-)

Veronique


Sabine is een levende encyclopedie als het gaat over voeding. Op elke vraag die je stelt, geeft ze een zodanig antwoord dat alles je zeer duidelijk wordt. Ze legt alles in zeer eenvoudige taal uit. Bij alles wat ze aanraadt, geeft ze het 'waarom'. Hierdoor ben je super gemotiveerd om aan de slag te gaan met haar adviezen.
Ook haar kooklessen zijn enorm inspirerend. Terwijl ze kookt, geeft ze heel veel achtergrondinformatie.
Haar recepten zijn super simpel maar des te lekker.
Dank je Sabine voor alle goede raad.

Nicole


Sabine is een fijne dame met een uitgebreide kennis over voeding en gezondheid. Ze staat je graag bij als er een probleem mocht zijn. Nog steeds krijg ik tips om evenwichtiger te eten en haar receptjes brengen veel afwisseling in mijn voedingspatroon. Ik doe zeker met Sabine verder. Het resultaat is top.
Dank je wel Sabine voor al je goede en lekkere raad.

Petra