Dinsdag 25 mei 2021
Volgens de voedingsdriehoek zouden we allemaal hetzelfde moeten eten: veel koolhydraten, een klein beetje eiwitten en liefst zo weinig mogelijk rood vlees en zoetigheden.
Klopt dit wel?
Misschien heb je er nog nooit bij stil gestaan maar is het effectief zo dat iedereen dezelfde hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten nodig heeft ?
Hoe komt het dan dat de ene persoon met plezier een havervlokkenpapje verorbert, terwijl iemand anders de voorkeur geeft aan eieren met spek?
Waarom wordt de iemand dik als hij veel pasta eet en heeft de ander daar helemaal geen last van?
Waarom is de iemand aangetrokken tot vegetarische voeding en vindt de ander dit ‘geen eten’?
Meer en meer studies tonen aan dat er verschillende ‘type’ mensen bestaan en dat elk type een andere combinatie en andere soorten koolhydraten, eiwitten en vette nodig heeft. Zo zijn er mensen die – als ze geen vlees eten – hun spierkracht verliezen en zich zwak gaan voelen. Deze mensen hebben echt vlees nodig. Terwijl anderen juist moe worden als ze te veel vlees eten.
In het algemeen kunnen we 3 grote types onderscheiden: eiwittypes, koolhydraattypes en gemengde types.
Benieuwd welk type jij bent en welke combinatie aan basisvoedingsstoffen jouw lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren ?
Reserveer dan alvast een plaatsje.
Voedingsadvies Brugge
Koning Leopold III-laan 928200 Brugge
Deze website maakt gebruik van cookies.